fbpx

Saja sammuga Koenigseggi superautode juurde

Koenigseggi superauto (Foto: Anneli Ramjalg)

Rootsis Koenigseggi superautode tehases valitseb inspireeriv töömeeleolu ja toimetab rahvusvaheline meeskond. Sellesse põnevasse maailma õnnestus heita pilk Tallinna Tehnikakõrgkoolis (TTK) Goldbergi masina mullusel võistlusel esikoha napsanud Vastseliina Gümnaasiumi tiimil.

„Olen ehitusinsener, kellele meeldivad ilusad ja kiired autod, kuid veel enam hindan nende autode juures uusi insenerlahendusi ja hästi läbimõeldud tootmisprotsesse,“ jutustab TTK õppejõud Anneli Ramjalg. „Minu missiooniks on tutvustada Eesti õpilastele inseneri elukutset. Selleks algatasin kolm aastat tagasi Tallinna Tehnikakõrgkoolis projekti „100 sammu inseneerias“. Lisaks labori külastustele ja „Tuleviku ehitamise töötubadele“ oleme kolmel aastal korraldanud Rube Goldbergi masina ehitamise võistluse, mille peaauhinnaks ongi olnud reis Koenigseggi superautode tehasesse.“

Mullusel Goldbergi masina võistlusel olid parimad Vastseliina Gümnaasiumi õpilased Hanno-Laur ja Hanna-Liina Kunnus, Armas Kuningas, Rait Haabsaar koos juhendaja Geenart Nageliga. Tänu headele toetajatele said kaasa sõita teise koha võitnud Kiviõli I Keskkooli tiimi liikmed Sten Lillipuu,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt