Nutikas seade Fibion ärgitab liikuma

Fibion (Foto: tootja)

Soome Jyväskylä Ülikooli professorid on juba aastaid uurinud inimeste istumisharjumusi ja nende mõju tervisele. Teadustööle tuginedes arendasid nad välja seadme, mis on siiani kõige täpsem istumist ja füüsilist aktiivsust mõõtev ning analüüsiv vahend. Kirjutab Kadri Kütt.

Nime Fibion kannab nii Soome teadurite ettevõte kui nende esimene professionaalset analüüsi võimaldav seade maailmas, mis keskendub inimeste igapäevaste istumisharjumuste parendamisele. Fibioni toote ja teenuse pakkumise abil püütakse eelkõige ennetada ja vähendada kaalutõusu, 2. tüüpi diabeeti, südame-veresoonkonna haigusi ja keha füsioloogilistest muutustest põhjustatud üldist väsimust.

Fibioni seadet kantakse nädala jooksul reie esiküljel. Selle tulemusena suudab seade täpselt ja usaldusväärselt tuvastada erinevaid tegevusi. Fibion eristab väga täpselt istumist ja seismist, mida randmel kantavad aktiivsusmonitorid ei võimalda. Täpsust võimaldab uudne mõõtmisviis: seismise korral on seade vertikaalses ja istumise puhul horisontaalses asendis. Seadme juurde kuulub ka reierihm, mille abil Fibioni kandes on selle mõõtmise täpsus 97% ja eesmises taskus kandes 92,8%.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt