fbpx

Mereo-Groupi robot-tööjaamad sisenevad Hiina turule

(Foto: Mereo-Group)

Mereo-Groupi Tallinnas Lasnamäel asuv tehas projekteerib ja toodab suure täpsusega robot-tööjaamu elektroonika- ja pooljuhtide tööstusele üle kogu maailma. Ettevõtte peamised eksporditurud on Mehhiko ja Ungari, millele lisandus äsja maailma üks suurimaid majandusruume Hiina.

Tööjaamade täpsus on mikronite suurusjärgus ja seda ei ole võimalik käsitööna saavutada. Ettevõte on viimase viie aasta jooksul töötanud välja paindlikud ja väga täpsed tootmise automatiseerimislahendused. „Meie innovaatilised tooted on tekitanud huvi kogu maailmas, oleme võitnud projekte nii Ungaris kui Hiinas,” kinnitab Mereo-Group’i tegevjuht Markku Jokela.

Mereo-Groupi tegevjuht Markku Jokela (Foto: tootja)

Ettevõte ostab enamiku robot-tööjaamade sõlmede ja detailide projekteerimisest ning tootmisest sisse allhankijatelt. „Eesti alltöövõtjad paistavad silma suurepäraste oskuste ja paindlikkuse poolest. Hetkel ongi peamine väljakutse ressursside hankimine kohalikult turult, kuna nõudlus automatiseerimise järele kasvab kogu maailmas. Meie eesmärk on saada firma standardplatvormidele kohandatud detailid kätte väga kiiresti,” räägib Jokela.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt