fbpx

Mis oleks, kui seekord ei teeks midagi?

Veigo Kell

Juhid on omamoodi rahutud inimesed. Juhiks saades hakkab inimesel kohe kuklas automaatselt toimetama väike kuradike, kes meenutab, et juhi ülesanne on pidevalt asju korraldada ja nende toimimist senisest paremaks teha. Mitte ükski juhikandidaat ei ütle töövestlusel, et ta hakkab tegema sedasama, mida tegi eelmine juht. Selleks juhte ju õigupoolest palgataksegi, et seada uut fookust, parandada ja muuta. Või vähemalt nii see tavatarkus meile ütleb.

Loendamatutel kursustel ja lugematutes juhtimisraamatutes räägitakse, kuidas olla parem juht ja kuidas teha juhina seda või teist asja paremini. Selle tulemusena on käivitatud ettevõtetes tuhandeid arenguprogramme, kirjutatud strateegiaid, korraldatud ümber suur hulk tegevusi ja läbi viidud rohkem struktuurimuudatusi, kui mõne organisatsiooni veteranidki kokku lugeda suudavad. Kõik ikka selle nimel, et asjad senisest veelgi paremini toimiks.

Ainult et… vaatamata parimatele kavatsustele on reaalsed muutused ikka ja jälle visad tulema.

Aga mis oleks, kui lõpetaks mõneks ajaks igasuguse arendamise ja ümberkorraldamise?

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt