fbpx

Eesti – pankade ja fintech’ide tahutud maa

„Pangandus muutub üha atraktiivsemaks fintech-ettevõtjatele üle Euroopa,” ütleb SEB juhatuse esimees Allan Parik. Tehnopoli startup-inkubaatori tegevjuht Martin Goroško leiab aga, et idud hoopis vastandavad ennast jäikadele kommertspankadele ja viimastele tehakse nende enda mängus ära. Kirjutab Lennart Käämer.

„Meie ambitsioon on olla avatud panganduse juhtiv pank Baltikumis. Näeme võimalust tuua Rootsi investeerimiskogemus ja kapital ka Balti ettevõtjateni,” selgitab Parik. Eelkõige toetab pangandusturu avanemist uus makseteenuste direktiiv, mis võimaldab klientidel makseid senisest lihtsamini sooritada ja saata kontoinfo litsentseeritud teenusepakkujale. Selle pinnalt on võimalik teha üha personaalsemaid ja uudsemaid pakkumisi. Seda trendi nimetataksegi open banking’uks ehk avatud panganduseks.

 

Pangad otsivad strateegilist partnerlust

Baltikumi esimesed kaks avatud panganduse häkatoni ehk programmeerimismaratoni toimusid möödunud aasta alguses. Kahe nädalavahetuse jooksul töötas koos rohkem kui 30 meeskonda.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt