fbpx

Viis tehisintellekti tulekut

(Foto: Scanpix)

Ei ole kahtlust, et tehisintellektiks kutsutav masinõpe ja masinmõtlemine tuleb. Tegelikult on see nii mõneski valdkonnas juba kohal. Viiest AI ilmingust, mida juba reaalselt näha saame, kirjutab Kaido Einama.

Kas Soome uus Nokia on tehisintellekt?

Hiina, USA ja teised maailma vägevad teevad praegu hiigelsamme tehisintellekti ja masinõppe arendamises, nii et väikestel riikidel on pea võimatu sammu pidada. Soome kavatseb teha aga oma n-ö tiigrihüppe ja omapärasel moel suurtele järele jõuda. Nimelt algatati seal projekt „Elements of AI“, mis peaks viima Soome rahva kõige AI-teadlikuma rahva hulka. See projekt pole muud kui põhjalik tehisintellekti-kursus, mille peaks saama ligi üks protsent elanikkonnast ehk 55 000 inimest.

Kõik sai alguse 59-aastase AI-eksperdi Jaana Partaneni ideest teha rahvale tasuta online-kursusi tehisintellektist, sest teadlikkus sellest valdkonnast oli väike ja ettevõtted pidid spetsialiste tikutulega otsima,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt