fbpx

Tohutu rasvamägi ummistas Sidmouth’is kanalisatsioonisüsteemi

 

Kanalisatsioonisüsteemi tekkinud ummistus on 64 meetrit pikk (Foto: AP/Scanpix)

„Suurbritannia edelaosa väikelinna Sidmouth’i kanalisatsioonisüsteemist leiti 64 meetrit pikk rasvamägi, ummistuse likvideerimine võtab aega ligi kaheksa nädalat. Tohutu massiiv koosneb hangunud rasvast, õlist ja kasutatud mähkmetest,“ vahendas The Guardian.

Mereäärse linnakese kanalisatsioonisüsteemi tekkinud moodustis on pikem kui viltune Pisa torn (kõrgust 57 meetrit) või 13 järjestikku pargitud Hummer H2 maasturit või reisilennuk Boeing 747 SP (56,5 meetrit) või kaks korda nii suur kui tenniseväljak (ca 48 meetrit).

„Tegemist on suurima leitud rasvamäega meie ettevõtte ajaloos. Monstrumi lõhkumine nii erandlikes oludes võtab kanalisatsioonitiimil aega umbes kaheksa nädalat,“ tõdes operaatorfirma South West Water (SWW) üksuse juht Andrew Roantree BBC-le.

Tööprotsessis on plaanis kasutada kõrgsurvepesurite, labidate ja kirveste kombinatsiooni. Tööd maa all algavad esialgsete plaanide järgi 4. veebruaril. Kui aga peaks sadama tugevat vihma,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt