fbpx

Tulevik kaotab pangakaardid sootuks

Tavatarbimises võtab tulevikus pangakaardi funktsiooni üle käekell, sõrmus või muu ese. Konkurentide ees saavutavad eelise veebimüüjad, kes eelistavad pangalingi asemel nüüdisaegsemat maksekeskkonda. Lähemalt räägib Lennart Käämer.

 

„Tulevikutrend on andmete salvestamine kindla kaupmehe platvormile,“ ütleb kaardimakselahendusi pakkuva Eesti ettevõtte EveryPay turundusjuht Merili Auser. Salvestatud kaardiandmetega on korduvmakseid Smart-ID või Mobiili-ID abil lihtne ja kiire teostada ja see tähendab, et kaupmehele tekivad püsikliendid.

Globaalses plaanis saab rääkida sularaha maksete kõrval ka kaardimaksete märgatavast vähenemisest. See tähendab, et token’i-põhised maksed tulevad peale. „See on koodipõhine makseviis. Personaalse spetsiaalse numbrikombo saab lisada mistahes igapäevaselt kaasaskantavale esemele, näiteks sõrmusele või käekella sisse. Kui puutud kellaga vastu metroo või liinibussi piletilugejat, siis võetakse sealt vastav summa automaatselt maha. Lühidalt öeldes hakkab füüsilist pangakaarti asendama mingi ese – see funktsioon juba toimib paljudes riikides,“ kirjeldas Auser. Muidugi võib igale esemele panna oma limiidi,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt