fbpx

Täiesti okei on olla vahel mitte okei!

Kuidas juhina toetada inimest, kes seisab silmitsi vaimu räsivate meeleseisunditega, millel võib sageli esineda ka (ootamatuid) füüsilisi väljundeid, sellest kirjutab Global Gaming Põhjamaade personalidirektor Katri Delimoge.

„Viisime just läbi iga-aastast arenguvestlust, kui töötaja hakkas äkitselt rääkima, et kannatab juba kaheksa kuud paanikahoogude all. Võtab lausa tablette ja käib nõustaja juures. Vahel ei tahtvat isegi hommikuti voodist välja tulla, sest süda peksab nii tugevasti, et ähvardab rinnust välja hüpata. Ma siis istusin ja kuulasin nagu puuga pähe saanud ning kui ta oma jutu lõpetas, köhatasin kohmetunult ja ütlesin, et pean korraks tualetti minema… No mida öelda?! Kas ta on üldse psüühiliselt normaalne? On see hoopis miski füüsiline nähtus? Jube ebamugav on ja pealegi – ega ma mingi meditsiinitöötaja ei ole!” jagab üks juht oma traumaatilist kogemust.

Ühendkuningriigi vaimse tervise edendamisele pühendunud organisatsiooni Mind.org.uk uurimuse kohaselt kannatab iga kuues töötaja kas paanikahäire,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt