fbpx

Veeprofessor Enn Loigu: usk teadusesse peaks olema tugevam

Professor Enn Loigu laboris (Foto: Ants Vill)

Eesti Vee-ettevõtete Liidult elutööpreemia saanud Tallinna Tehnikaülikooli professori Enn Loigu uurimisvaldkonnad on säästev veekasutus ja veemajandus, uutest probleemidest toob ta välja ravimijäägid ja mikroplastiku. Selleks aga, et Eestil läheks paremini, on erudiidi sõnul vaja teaduspõhist ja innovatiivst tootmist. Kirjutab Ants Vill.

Tehnikaülikooli ehituse ja arhitektuuri instituudi vee- ja keskkonnatehnika uurimisrühma professor Loigu (72) on hinnanud fosfori ja lämmastiku koormuse levikut ja selle mõju veekogudele, pannud aluse jõgede süsteemsele veeseirele ning töötanud välja toitainete mõju vähendamise meetmeid ning arendanud ka reoveesette käitlemise meetodeid. Tartu Ülikooli lõpetas ta loodusteadlasena. „Erialalt olen geograaf-hüdroloog, saanud lisaks Venemaal hüdrokeemiaalase hariduse. Minu ala on vee kujunemise kogu valdkond: kuidas kujuneb vee kvaliteet, vee formeerumine. Jah, lühidalt võib öelda – veeteadlane. Oma erialalt olen meil ainuke pinnavee kvaliteedi ja kaitse alal töötav professor.”

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt