fbpx

Veterama 2018: vanatehnikakummardajate pidu

Saksamaal Mannheimis, umbes 2100 km kaugusel Tallinnast toimus hiljuti traditsiooniline vanatehnikalaat Veterama, mis on 260 000 m² suuruse välise müügipinna ja 15 000 m² suuruse sisehalliga Euroopa suurim vanatehnikakummardajate pidu. Kolm päeva kestnud laadal vahetasid omanikku tuhanded uunikumsõidukid ning tonnide viisi vanarauda. 43.korda aset leidnud Veteramale kogunes vanu mootorrattaid, autosid, jalgrattaid, maamootoreid ning tehnikavaruosasid müüma üle 4000 kaupleja.

Kuldne oktoober tervitas kohaletulnuid 28-kraadise sooja ning särava päikesega. Kokku oli müügil mitusada uunikum- ja hobiautot – alates vanadest USA masinatest kuni mõnekümne aasta vanuste Fiatide, Mercedes-Benzide ja Porschedeni ning tuhandeid enne- ja pärast maailmasõdasid valmistatud kaherattalisi. Osta sai nii renoveeritud sõidukeid kuid ka pooleliolevaid projekte, millele sai vastavat kirjandust ning detaile kohapeal juurde soetada.

Korraldajate sõnul on tore tõdeda, et kauplejad ja ostlejad tulid Maimarkti platsile kokku üle Euroopa. Retro- ja vanavarakaupmehed olid lisaks kohalikele pärit näiteks Austriast,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt