fbpx

Riskiinvestoritest on suur kasu personaliteemade lahendamisel

 

Lisaks investeeringule, mis riskikapitalistid iduettevõttesse panustavad, on neist kõige enam kasu uute töötajate värbamisel ning kontaktide sõlmimisel. Küll aga ei abista investorid toote arendamisel ja müümisel ning klientide leidmisel.

 Kristiina Tuisu magistritöös (juhendaja oli Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainori rektor Mait Rungi) selgus ka üllatuslikult, et kuigi iduettevõtjad olid avaliku sektori toetuste suhtes pigem negatiivselt meelestatud, kasutasid kõik uuringus osalenud ettevõtted algusaastatel just riiklikke toetusi.

Eestist on alguse saanud mitmed rahvusvaheliselt tuntud edulood. Skype’i müümine 2005. aastal 2,3 miljardi euro eest eBayle tõi Eesti iduettevõtted esimesena globaalsele ükssarvikute (ehk vähemalt miljardilise turuväärtusega ettevõtete) kaardile ja kohalikku ettevõtluskeskkonda nii uusi kogemusi kui ka rahastajaid.

Aastal 2014 viis Arengufond läbi uuringu, kus selgus, et kuigi Eesti on nii uutele ideedele kui ka start-up’idele väga avatud, on iduettevõtjatel rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise äri kasvatamisel järgmised kitsaskohad: seemnefaasi kapitali vähene pakkumine,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt