fbpx

Soovimatu austusavaldus

Lauri Tabur

Balkani hommik algab alati hea kohviga – see on üks siinse elu võlusid. Seepärast alustame ka Pristinas päeva mõnes tänavakohvikus tassikese espresso või vahuse macchiato’ga, et kuulata värskeid uudiseid ja heita pilk lehtedesse. Nii ka sel hommikul.

„Mida põrgut!” käratas ühel hetkel minu kõrval istunud Arben, kui oli ajalehe avanud. Muidu tasakaaluka ja lugupeetud inimese kohta krõbe sõnakasutus sundis ümberkaudseid pilke tema poole pöörama. Arben osutas ühele värvilisele kuulutusele: kohalik heategevusfond tänas muude annetajate hulgas ka Arbenit ja tema juhitud ettevõtet lubaduse eest toetada neid järgmisel tegevusaastal 35 000 euroga. Tänu tundus siiras, kuid tema reaktsiooni põhjus oli mujal. Nimelt polnud tema ettevõte sellist raha kellelegi lubanud! Arvestades ettevõtte käibenumbreid, ei saakski nad sellist annetust teha.

Tegemist polnud kahjuks rumala nalja või fiktiivse kuulutusega. Üleriigilises lehes avaldatud kuulutus pärines tõepoolest fondilt. Seda sai Arben teada lehetoimetusest.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt