fbpx

Eesti Inseneride Liit 30 ehk sünnipäevajuttu Arvi Hamburgiga

Eesti Inseneride Liidu ja Eesti Vabariigi lipp Teaduste Akadeemia saalis (Foto: Mari Kamps)

Eesti Inseneride Liidu (EIL) taasloomisest möödub 10. detsembril 30 aastat, kuid liidu aktiivsemate liikmete arvates tuleks ajalugu arvestada aastast 1921, mil loodi Eesti Inseneride Ühing. „Selle järgi saaks kolme aasta pärast sada täis,“ tõdeb liidu president Arvi Hamburg. „Ühtpidi oleme siis 30-aastased, teistpidi peaaegu sajased.“ Kirjutab Mari Kamps.

EIL on aastakümnete jooksul tegelenud paljude erinevate teemadega. Viimasel kolmel-neljal aastal on üks prioriteetidest olnud insenerikutsesse panustamine. „Esiteks, et oleks olemas tööturu nõudlustele vastavad kutsestandardid ja teiseks, et oleks kutsekomisjonid, mis hindavad kutsetaotlejate inseneriteadmist,“ jutustab Hamburg liidu tegemistest. Loomulikult kõige tähtsam, et oleks insenerid, kellel on motivatsioon hoida ja tõsta oma kompetentsuse taset. Inseneri kutsetunnistuse omamine, tõendamaks kuuenda, seitsmenda või kõrgeima ehk kaheksanda taseme kvalifikatsiooni, on üsna prestiižne.

Varem oli kutsekojas inseneride kutsenõukogu,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt