fbpx

Tehisintellekt ja kõnerobotid – asjad, mida insenerilt tungivalt nõutakse

Velux teatas hiljuti akende hääljuhitavusest (Foto: tootja)

Katuseakende tootja Velux hiljutine teade akende hääljuhitavusest tekitas küsimuse, kas tehisintellekt ja virtuaalsed assistendid on tõesti nii trendikaks saanud, et nende lisamist nõutakse igal pool: teed akna, pane Alexa, Siri või Google Assitanti tugi sisse. Kui hääljuhitavad katuseaknad tunduvad väga mugava lahendusena, siis tegelikult on selliseid seadmeid pea igast valdkonnast. Ülevaate teeb Kaido Einama.

Veluxi katuseaknad mõistavad häälkäsklusi

Katuseakende tootja VELUX tõi hiljuti välja uue lahenduse Velux Active with Netatmo. Sarja kuuluvaid katuseaknaid, kardinaid ja aknakatteid saab juhtida läbi nutiseadmete häälkäskluste abil.

Juhtimissüsteem on välja töötatud koostöös Prantsuse tehnoloogiaettevõttega Netatmo. Selle nutikad sensorid jälgivad temperatuuri, niiskust ja CO₂-taset ning avavad või sulgevad katuseaknaid sisekliima parandamiseks. See on esimene nutikas katuseakende juhtimissüsteem, mis on ühendatud Apple HomeKiti nutikodu rakendusega ja mis võimaldab katuseaknaid avada ning sulgeda Siri häälkäskluse või Androidiga telefoni abil.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt