fbpx

Andres Trink: rääkida tuleb lihtsalt

Finantsmaailmast seitse aastat tagasi Merko Ehituse juhiks läinud Andres Trinki huvitas eelkõige võimalus asju paremaks teha. Ta peab ennast pigem järjepidevaks ehitajaks, mitte pelgalt lühiajaliste muudatuste elluviijaks. Vestles Erik Samel.

 

Mis on praegu kõige olulisemad teemad teie töölaual?

Kõige olulisem on strateegia. Ehitusturg muutub pidevalt ja oluline vaadata n-ö kurvi taha, sest ehitusvaldkond on hästi pika vinnaga ning otsuseid tehakse pika aja peale. Ajastamine on hästi oluline: ei tohi hiljaks jääda, aga ka mitte liiga vara trügida. Reeglina jäädakse mõnede otsustega pigem hiljaks. Samuti on vaja pidevalt analüüsida uusi tegevussuundi.

Meie tegutseme ühelt poolt korteriarendusturul, kus võtame ise oma bilanssi suuri riske, ning teisalt ehitame ka tellijatele. Need turud käituvad natuke erinevalt. Korteriturul, kus meie põhifookus on Tallinnas, Riias ja Vilniuses, tundub olevat mingisugune murdepunkt. Riia korteriturg on alates finantskriisist madalseisus olnud ja sellel on kõige suurem kasvupotentsiaal.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt