fbpx

Riigisektori realiseerimata potentsiaal

Riigiasutused seisavad probleemi ees, kuidas viia kokku tänapäevane töökorraldus, tulemuslik töö ja Eesti regionaalareng? „Puudujäägid on tahtmises ja oskustes, mitte vahendites,“ leidis SA Innove juhatuse esimees Birgit Lao. Lähemalt räägib Lennart Käämer.

SA Innove on üks näide avaliku sektori organisatsioonidest, kes on rakendanud edukalt paindlikku ja nüüdisaegset töökorraldust. Töötajate kuhjamise asemel Tallinna ja Harjumaale on antud neile võimalus töötada üle Eesti. „Suurt organisatsiooni on keeruline juhtida hierarhiliselt. On vaja head meeskonda ja coach’ivat/arendavat juhtimisstiili. Töö sisu peab olema suunatud tulemustele, mitte töötaja kohalolule ja kontrollimisele,” selgitas Birgit Lao.

 

Usaldus, mitte kontroll

Nüüdisaegne töökorraldus algab motiveeriva keskkonna loomisest töötajale. Keskendumine tulemuspõhisusele ja resultaatides kokkuleppimine hoiab ära vajaduse töötajat pidevalt kontrollida. Töötajate vastutusest ja juhtide usaldusest sünnivadki säravaimad tulemused.

Juhtide arenguks on Innove ellu kutsunud targa juhi hommikud,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt