fbpx

Tehnoloogiausku humanitaar Kristjan Maruste

Kristjan Maruste (Foto: Meeli Küttim)

Tehnoloogiat oma religiooniks pidava Kristjan Maruste põhitähelepanu on asjade internetile keskendunud COMODULE’il, kus tiim teeb midagi, mida keegi pole varem teinud. Aastal 2016 majandusajakirja Forbes tulevikutähtede hulka valitud 30-aastase mehe teekond inseneerias algas aga Tudengivormeli tiimi kaptenina. Kirjutab Kadri Kütt.

Kristjan meenutab, et humanitaarkallakuga Miina Härma nimelises keskkoolis õppides oli matemaatika tal nõrk, aga füüsika pakkus juba siis huvi. Isegi nii palju, et tekkis soov selles aines riigieksam teha. „Jõulupeol olin õhtujuhi rollis ja mäletan, et seal jagati füüsika olümpiaadi auhindu. Kui mulle võitja preemia anti, arvasid kõik, et see on nali. Käisin näiteringis ja olin kogu ülejäänud maailma jaoks väga humanitaarinimene.” Kristjan ise aga oli sellest valdkonnast küllastunud.

Juristist isa mõjutas teadlikult teist suunda valima, viies poja tehnikamuuseumi ja soetades koju laste entsüklopeediaid. Kristjan luges vaid neid raamatuid ja teda huvitas,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt