fbpx

Saage tuttavaks – maailma kalleim oksjonil müüdud Ferrari

Ferrari 250 GTO aastast 1962 (Foto: Scanpix)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ameerika Ühendriikide oksjonimaja RM Sotheby’s vahendusel leidis hiljuti uue omaniku aastast 1962 pärit Ferrari 250 GTO, mille eest uus omanik oli nõus maksma 48,405 miljonit dollarit. Hinnapakkumine, mis kestis seitse minutit ja milles telefoni teel osales kolm huvilist, algas pretsedenditu 35 miljoni dollari juurest. 

Auto, mille šassiinumber on 3413, on suurepärases seisukorras. Kõnealust mudelit valmistati üldse 36 eksemplari ja see oli järjekorras kolmas. Autol on 3-liitrine V12 mootor ja see kiirendab nullist sajani 6,1 sekundiga. Ferrari 250 GTO suudab arendada kiirust enam kui 280 km/h. Ostja nime oksjonimaja ei avalikustanud.

Ferrari 250 GTO 3-liitrine V12 mootor (Foto: Scanpix)

Tegemist oli rekordkõrge müügihinnaga oksjonitel – auto maksis 44 miljonit dollarit,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt