fbpx

Määramatuse võidukäik

Muudatuste aina kiirenev tempo mõjutab üha rohkem ka juhtimisotsuseid. Nagu märgib siinne kaanepersoon, Omniva juht Ansi Arumeel, tuleb suurenenud määramatuse olukorras viia otsustamine muutusele võimalikult lähedale ja „las nad siis ise otsustavad seal“. See põhimõte annab tema sõnul väga hea sisendi ka strateegiale.

Pikaajalise strateegia koostamist peab enamik ettevõtjaid küll ka praegu vajalikuks, aga valmis tuleb olla selleks, et selle muutmine või lausa uue tegemine tuleb ette võtta kavandatust palju varem. Omniva puhul tuli uus strateegia välja töötada ka sel lihtsal põhjusel, et mõned eelmises strateegias seatud eesmärgid täideti enne tähtaega. Uue strateegia tegemist alustati seekord päris algusest – nimelt defineeriti, mida, kellele ja miks tehakse ning kuhu tahetakse välja jõuda.

Vähenenud on kindlad rollijaotused ja seega ka ametijuhendite osa. Iga juhi eesmärk on leida oma meeskonda inimesed, kes ei klammerduks ametijuhendis toodud ülesannete täitmisele, vaid suudaks oma pädevuse raames ka tavapäratus olukorras (mida tuleb ju väga tihti ette) ise otsuseid teha.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt