fbpx

Jumala kätel: kuldne jalakäijate sild Vietnamis

Kesk-Vietnamis Đà Nẵngi linna lähistel asuv jalakäijate sild Cầu Vàng (Fotod: Linh Pham/AFP/Scanpix)

Kesk-Vietnamis Đà Nẵngi linna lähistel mägedes avati hiljuti jalakäijate sild, mis toetub justkui üksnes kahele hiigelsuurele käele. Cầu Vàng ehk Kuldne sild on 150 meetrit pikk, viis meetrit lai ning see paikneb 1400 meetrit üle merepinna. Ehitustööd kestsid vähem kui aasta.

„Esmapilgul tundub, et käed on ehitatud betoonist – silm märkab pragusid ja välispinnal kasvavat sammalt. Tegelikkuses on need valmistatud klaaskiust ja traatvõrgust, mis on paigutatud ümber metallkarkassi,“ vahendas dezeen.com. Käed on rohkem ilu pärast – sild toetub siiski teraspostidele.

Silla arhitektuurse osa autoriks on Vietnami suurimas linnas Hồ Chí Minhis asuv büroo TA Landscape Architecture. „Silla välisilme on saanud tõuke jumalate maailmast, tohutult suurtest asjadest ning elavatest asjadest,“ tunnistas TA Landscape Architecture’ peaarhitekt Vu Viet Anh.

Cầu Vàng ehk Kuldne sild (Foto: Linh Pham/AFP/Scanpix)

Silla tellijaks oli The Sun Group,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt