fbpx

Tea Varrak üllatusterohkes ministeeriumis

 

Tea Varrak

Haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri Tea Varraku jaoks on praegu kõige olulisem läbi mõelda ja fikseerida see, mis saab haridus- ja teadusmaastikul pärast aastat 2020. Siis väheneb tunduvalt Euroopa Liidust Eestisse tulev raha, samas on aga haridus- ning teaduspoliitika eesmärgid ikka vaja täita. Küsis Erik Samel.

 

Mis võtab praegu kõige suurema osa teie tööajast?

Strateegiline vaade, kuhu Eesti võiks jõuda haridus- ja teadusmaastikul aastaks 2035, on mu praegune peamine südameasi. Me oleme sellega üsna usinalt algust teinud – koostasime tegevuskava, kuidas seda teada saada. Palusime endale appi 130 eksperti, visionääri, oma valdkonna tundjat üle Eesti. Juba on toimunud esimene ideede korje ja arutelu ning nüüd käib meie majas töö edasi. Ideedest valitakse välja need, mis on suurema kõlapinnaga, ja leitakse võimalikud lahendused. Otsime, mida ütleb ühe või teise teema kohta OECD,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt