fbpx

Alles nüüd?! Hiinas valmib esimene laseriga tulistav käsirelv

Seda, milline hakkab välja nägema uhiuus laseriga tulistav käsirelv, pole veel avalikustatud (Foto: Scanpix)

Juba 1980. aastatel räägiti lasersõdadest ja relvadest, mis ei tulista kuuliga, vaid põletava laserkiirega. Õigupoolest nähti seda võimalust juba varastel 1950ndatel, kui laser oli just leiutatud, kuid uuringud ja arendused käivad siiamaani. Esimese laserkäsirelvaga võib aga maailma peagi üllatada Hiina. Kirjutab Kaido Einama.

Ingliskeelne ajaleht South China Morning Post kirjutas hiljuti Hiina relvatööstusest, kus on valminud toode, millega võiks varustada politseijõude tänavatel: kummikuulide ja päriskuulide või pisargaasi asemel kutsuvad need uued relvad korrale aga laseriga.

Laserkiir, millega tulistatakse, suudab riietesse augu põletada ka 800 meetri kauguselt. Laser on nähtamatu, vaikne, tulistab isegi läbi klaasi seda katki tegemata ning on hoopis mugavam kasutada kui pärisrelv.

Relva tuumaks on ZKZM laser, mille on välja töötanud Xi’ani Optika ja Peenmehaanika Instituut koostöös Hiina Teaduste Akadeemiaga.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt