fbpx

Suured ideed ei sünni suurena

 

Majandustarkvaraarendajat Erik Damgaardi motiveerib põnevate ja raskete probleemide lahendamine. Taani miljardär tegeleb tänaseni ka ise programmeerimisega. Küsis Liisa Juhkam.

 

Millal avastasite, et soovite tegutseda just tehnoloogiavaldkonnas?

Olin lapsena elektroonikast ja mehaanikast väga huvitatud. Lammutasin laiali kõik, mis vähegi võimalik. Siis polnud ju selliseid IT-tehnoloogiaid nagu tänapäeval. Hiljem asusin õppima mehaanikainseneri erialale ja läksin kaks aastat pärast õpingute algust Ameerika Ühendriikidesse, kus kasvas minu huvi arvutite vastu. Siis alustasin ka programmeerimisega. USAst tagasi tulles ostsin arvuti, tegin läbi raamatupidamiskursuse ja õppisin selle kõrvalt õhtuti ka majandust. Sukeldusin arvutimaailma, arendasin klientidele programme. Üks klient näitas mulle ühte üsna lihtsat raamatupidamisprogrammi, mida ta kasutab. Saanud teada, kui palju ta selle eest maksis, lubasin endale, et  teen ise ja parema. Poole aastaga tegin enda raamatupidamistarkvara koos arvesüsteemiga. Tegin koostööd oma vennaga, kes õppis sel ajal ärikoolis.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt