fbpx

„Minu inimesed“ juhtimises

Jana Karilaid

Üks väga universaalne viis (sõltumata organisatsiooni tegevusvaldkonnast), kuidas hoida inimeste seotust ja pühendumist, on juhi hoolivus. Kallid juhid, kujundage endas hoolivust ja hoolige oma inimestest! Inimesed peavad teile korda minema inimestena, mitte ressursi või vahendina eesmärkide täitmisel.

Tehke üks mõtteharjutus ja küsige endalt: „Kas ma saan oma töötajate kohta öelda, et need on minu inimesed?“ Jälgige iseendas toimuvaid reaktsioone: kui te saate endale ausalt tunnistada, et need on teie inimesed, ja teid valdab positiivne, soe tunne nende peale mõeldes, siis olete õigel teel. Teie inimesed lähevad teile korda ja suure tõenäosusega olete suutnud luua pigem meeskondliku kui grupile või inimrühmale omase toimimiskultuuri. Kui aga teis leiab aset mõttekäik, et „enamik on küll minu inimesed, aga see ja see inimene – nendega on probleeme“ (ehk siis nende kohta te pigem ei ütleks, et need on teie inimesed), siis vahetage nad välja.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt