fbpx

Ma määran endale X summa palka, aitäh!

Miks on nii raske palka küsida ja seda ka pakkuda? Ja kuidas oleks siis, kui igaüks saaks ise endale palga määrata? Rahast, selle küsimisest-pakkumisest ja endale ise palga määramisest räägib Katri Delimoge.

„Räägime nüüd rahast ka – õhust ja armastusest ei ela ju keegi! Seega, mis on sinu palgaootus, et sa oleksid selles ametis motiveeritud ja õnnelik?” Esitan selle imelihtsa küsimuse kandidaadile intervjuu lõppfaasis. See eeldab justkui igati lühikest, konkreetset vastust – ainult ühte numbrit või vähemasti numbrivahemikku! Aga ei, jälle oleme olukorras, kus silmside kaob automaatselt, äsja igati jutuka kandidaadi nägu transformeerub hetkega peedikarva kuni juuksejuurteni välja ja ta pobiseb mokaotsast: „No ma ei teagi nüüd… Pole nagu mõelnudki sellele või nii…”.  Oooooh crap! Ma ei küsinud ju matemaatilisele tehtele vastust, mis saab olla üksnes õige või väär. Ma tahtsin ausust, otsekohesust ja julgust oma väärtuse eest seista.

 

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt