fbpx

Siigur: Eesti meditsiini tase on sama kõrge kui Põhjamaades, vahe on detailides

Doktor Urmas Siigur (Foto: Paavo Kangur)

Eesti suurima raviasutuse SA Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse esimehena 16ndat aastat töötav Urmas Siigur kinnitab, et Eesti meditsiini tase on sama kõrge kui Põhjamaades, vahe on üksnes detailides. Kirjutab Paavo Kangur.

„Oleme ülikooliga seotud raviasutus, seega oleme eesliinil. Usun, et võrreldes teiste ülikoolihaiglatega Euroopas pakume väga head keskmist taset. Kuid kõige uuemad ja kallimad ravimeetodid on suurele osale maailmale kättesaamatud,“ arvab Siigur. Meditsiinisektor on Eesti suurimaid tööandjaid ja näiteks USA-s suurim tööandja.

Kas te haiglaseriaale vaatate?

Ei vaata, liiga eluvõõrad, tegelikkus on hallim. See pole minu jaoks päris tõepärane maailm.

Kuidas Eesti tervishoiul läheb?

Meie tervishoiul on hea tase, aga mul on tunne, et solidaarsuspõhine meditsiinisüsteem ei hakka kunagi rahastama ülimoodsat hi-tech arstiabi kohe siis, kui see turule tuleb.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt