fbpx

Mikk Marran: peame oma töös olema maailma parimad

Mikk Marran

Mikk Marran on paari aastaga teinud välisluureametis palju muudatusi, ametkonna tegevuse laiemast teavitamisest kuni töö sisu uuendamiseni. Välisluureameti peadirektorit intervjueeris Erik Samel.

 

Kuidas Eestil läheb teie ametipostilt vaadatuna?

Arvan, et väga hästi. Kõik asutused töötavad täistuuridel, fookus on paigas. Kui rääkida luure- või julgeolekumaailmast, siis meie eelis on alati olnud see, et oleme kogu aeg olnud fokuseeritud ühes suunas. Kui võrdleme ennast mõne luureteenistusega Lääne-Euroopas või isegi veel kaugemal, siis seal on vahepeal tehtud tööd teistes suundades ja nüüd hakatakse uuesti n-ö suuri laevu pöörama Venemaa poole. Oleme oma partneritele viimase 3–5 aasta jooksul päris palju saanud abiks olla.

Lääne jaoks hakkas julgeolekukeskkond drastiliselt muutuma 2014. aastal seoses Ukraina sündmustega. Siis tajusid kõik riigid, et midagi on mäda. Pärast Gruusia sündmusi 2008. aastal arvati, et see läheb üle; et see oli ühekordne ehmatus;

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt