fbpx

Efektiivne orkester

Veigo Kell

Aus ülestunnistus – see pole originaaltekst, vaid kunagi netist leitud lugemisvara, mis mulle faile sorteerides taas ette sattus. Nagu lühike uurimine viitas, on see pärit eelmise sajandi 50. aastatest. Loodetavasti tundmatu autor ei pahanda, et tema tähelepanekuid veidi kohendatud moel Directori lugejatega jagan. Niisiis, teejuht kõikidele ambitsioonikatele MBA tudengitele, juhtidele ja poliitikutele, kes põlevad soovist kasvatada efektiivsust.

Noorele entusiastlikule tudengile avanes lõpuks suurepärane võimalus ärikoolis õpitud teadmisi praktikas rakendada. Tal tuli teha uurimistöö mõne tiimi või grupi kohta, kellega tal puudus igapäevane kokkupuude, ning pakkuda välja soovitused, kuidas selle grupi töö efektiivsust suurendada. Tudeng valis välja sümfooniaorkestri ja pärast esimest kontserdikülastust valmis järgmine analüüs.

  1. Oboemängijad istuvad suure osa kontserdist niisama. Seetõttu oleks otstarbekas oboede arvu orkestris vähendada ja jagada nende töö kontserdi vältel ühtlasemalt, et tasakaalustada tipp- ja madalperioodid.
  2. Kõik 20 viiulimängijat mängivad samu noote. See tundub täiesti ebavajaliku dubleerimisena,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt