fbpx

Alt ülespoole juhtimine. Mis see on ja kuidas seda saavutada?

Tänapäevane kaasav ja arendav juhtimine tähendab seda, et alluvad osalevad juhtimises. Toimub ka juhtimisotsuste ja -tegevuste mõjutamine alt üles: kuidas ja kuhu ma tahan, et sa mind juhiksid. Inglise keeles nimetatakse seda managing up’iks. Eeldatavasti on juht piisavalt küps isiksus, et aidata ülespoole juhtimist organisatsiooni kasuks tööle panna, sageli ebateadlikke mõjutamiskatseid ära tunda ning asjalikuks ja edasiviivaks dialoogiks kujundada. Lähemalt räägivad Vahur Murutar ja Agne Puusaar Koolitus- ja arendusfirmast Self II.

Oleme konsultantidena kogenud, et paljudes organisatsioonides on see alt üles juhtimine (et juht peaks laskma ennast alluvatel suunata) tabuteema, lausa kultuuriliselt lubamatu. Ikka juht on ju see, kes juhib! Mõnes organisatsioonis aga peetakse iseenesestmõistetavaks, et juhil peavad olema alluvatega head suhted. Nii et ülevalt alla suhete juhtimisega tegeletakse küll, kuid n-ö alt üles lähenemise puhul  kohtame sageli sellist hoiakut: „Kui juht ei vasta minu ootustele,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt