fbpx

Kolm noort naist, kes murravad stereotüüpe

Merlin Liiva koos kolleegiga järvejääl Lätis (Foto: Siim Veski)

Mis ühendab kullakaevanduses töötavat Elen Toodut, tudeng Brigitta Uibot ja doktorant Merlin Liivi? Need kolm naist rikuvad arusaamu siiani pigem mehise alana tuntud mäenduses, kus kinnistunud stereotüübiks on kaevur. Reaalsus on, et automatiseerimine, moodne tehnika ja väljakutsed karjäärivalikutes meelitavad naisi üha enam end inseneeriaga siduma.

Kirg loodus- ja reaalainete vastu

TTÜ geoloogia instituudis teisel kursusel geotehnoloogiat ehk maavarade kasutamise tehnikat ja tehnoloogiat õppiva Brigitta Uibo erialavaliku taga oli neiu ammune soov saada inseneriks. Enne eriala kasuks otsustamist oli loodus- ja reaalaineid armastava neiu kaalukausil lisaks mäendusele ka insenerieriala ehituses. Ta otsustas mäenduse kasuks aga just seetõttu, et tegemist oli vähem tuntud valdkonnaga, mis tundus üheaegselt nii salapärane kui põnev.

„Kui aus olla, polnud mul tegelikult õppima asudes korralikku ülevaadet sellest, mida minu valitud eriala endast kujutab ning kes minust tulevikus saada võiks.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt