fbpx

Väitlusklubi õpetab kiiremini mõtlema ja paremini rääkima

Kui tahad tööturul jätkuvasti tegija olla, siis on sul vaja analüütilise mõtlemise, suhtlemise ja veenmise oskusi. Nii ennustas maailma majandusfoorumi raport aastaks 2025. Paljud ettevõtted on selle vajaduse ära tabanud ja hakanud oma inimestesse panustama. Üks hea viis selleks on väitlusklubi. Lähemalt räägib mõtlemis-, kõne- ja väitlusoskuste koolitaja Margo Loor.

Videod Tesla tehastest ja Amazoni ladudest, kus robotite vahel liiguvad vaid üksikud inimesed, ei üllata enam kedagi. Kui neli aastat tagasi esimene ettevõte tehisintellektile oma juhatuses hääleõiguse andis, lõi see tohutult laineid maailma meedias. Nüüd aga räägib ka MIT Sloan School of Management sellest, kuidas seda juhtimisotsustes ära kasutada, et inimjuhtide irratsionaalsust tasakaalustada.

Infotehnoloogia üha laiem levik tähendab paljude praeguste töökohtade kadumist. Oxfordi ülikooli Green Templeton College’i tulevikutöö programmi teadlased on välja arvutanud, et 2034. aastaks kaob 47% praegustest töökohtadest just arvutiseerimise tulemusel.

 

Mis siis inimeste rolliks tööturul jääb?

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt