fbpx

Isikuandmed ja 25. mai

Advokaadibüroo Hedman Partners vandeadvokaat Toomas Seppel jagas Turundusraadios kasulikke soovitusi, kuidas uue isikuandmete kaitse üldmäärusega (General Data Protection Regulation, GDPR) toime tulla. Intervjueeris Anu-Mall Naarits.

Alustame täiesti praktilise teemaga – meie ettevõttele saabus hiljuti kiri, mille saatis üks advokaadibüroo oma kliendi palvel. See klient on käinud mitmel meie koolitusel ning ta soovib teada, missugune info meil tema kohta on. Küsin kõigepealt, kas pärast 25. maid ongi nii, et advokaadibürood hakkavad meile saatma kirju ja nõuavad inimeste kohta infot?

Euroopa Liidu seadusandja mõte oli anda inimestele võimalus kontrollida oma isikuandmeid. Kes soovib, võib seda teha ka advokaadi kaudu, aga asi peaks liikuma sinna, et inimestel on võimalik lihtsal viisil teada saada, mida ettevõtted nende isikuandmetega teevad. See tähendab, et ettevõtted peavad suutma pakkuda inimestele teavet isikuandmete töötlemise kohta. Inimestel on ka praegu õigus ettevõtetelt andmeid küsida,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt