fbpx

Põnevad ajad on tagasi! Nutitelefonide arendused saavad hoo sisse

Üks esimesi tehisintellektiga telefone: Huawei Mate 10 Pro (Foto: Huawei)

Kui vahepeal tundus, et nutitelefonide areng on seisma jäänud – kõik teevad ühesuguseid, ainult natuke kiirema protsessori ja suurema mäluga telefone ning midagi uut ei suudeta enam välja mõelda, siis nüüd näib, et pöörane areng on taas kätte jõudnud. Vaikse evolutsiooni asemel on tulemas revolutsioon tehnoloogiates. Kirjutab Kaido Einama.

Vaatame, mida uut ja pöörast toob 2018. aasta ja milliseid vajalikke omadusi meie taskusse peagi lisandub.

Tehisintellekt on eraldi protsessoris, mobiilist saab iseõppiv masin

Sel aastal tuli välja mitmeid tehisintellekti toega kiibistikke – inseneride keeles tähendab see, et uued protsessorid sisaldavad riistvaratuge mitmete tehisintellekti jaoks korduvate ja vajalike arvutuste kiirendamiseks.

Üks esimesi selliseid kiipe, millega me reaalselt telefoni katsuda saime, oli Huawei uus Kirin 970, millel tootja sõnul on sisseehitatud eraldi riistvaraline moodul nimega Neural Network Processing Unit.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt