fbpx

Eestis valmistatud süsinikkiust detaile leiab igast maailmajaost

Ettevõte valmistab süsinikkiust plaate ja lõikab neist jooniste järgi detaile välja (Foto: Erismet OÜ)

Eesti ettevõte Erismet alustas aastaid tagasi plastikdetailidega, kuid toodab nüüd süsinikkiust komposiitmaterjale. Tänase seisuga leiab kindlalt tulevikku vaatava väikeettevõtte toodangut juba ligi 50 riigist. Kirjutab Gerli Ramler.    

Korrosioonikindla süsinikkiu kasutamine droonide, robotite, jahtide, mootorrataste ja autode ehitamisel ning tuunimisel muutub maailmas üha populaarsemaks, sest võrreldes metalliga on süsinikkiu kasutamisel võimalik väiksema kaaluga saavutada suuremat tugevust.

Erismet OÜ juhatuse liige Ben Einborn hakkas põneva välimusega ülitugevat materjali katsetama erinevates projektides juba kümme aastat tagasi ja seda puhtalt isiklikust huvist. Nelja aasta eest otsustati aga koos sõprade Rinaldo Olbergi ja Madis Kernaga luua oma ettevõte, kusjuures algselt oli plaan täita n-ö auk plastikdetailide tootmise turul. Plasti kõrvalt hakkas aga järjest suuremat rolli mängima süsinikkiud. Noored mehed nägid, kuidas tootearendajad olid hädas alguses prototüüpidega ja seejärel niisuguste detailide tootmisega,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt