fbpx

TTÜ uhiuus akustikalabor aitab nii arendus- kui teadustöös

TTÜ akustikalaboris on Taani firmas Brüel & Kjær valminud aparatuur (Fotod: Edmond Mäll / TTÜ)

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) uhiuus akustikalabor, kus saab mõõta nii heliläbivust kui helilekkeid, on Baltimaade moodsaim. Kuna erinevad helid kipuvad üha enam meie elu segama, peame õppima nendega toime tulema ja endale selgeks tegema, kuidas neid summutada. Ettevõtete jaoks tähendab labor raha ja aja kokkuhoidu, kuna nüüd saab vajalikud testid viia läbi välismaa asemel Eestis.

Rektor akadeemik Jaak Aaviksoo avaldas labori avamisel heameelt, sest Tallinna Tehnikaülikool muutus veelgi konkurentsivõimelisemaks. „Tahaks väga loota, et sellest saaks ka teaduslikus mõttes edulugu. Kindlasti on laborist kasu arhitektidele, kes oma arendustegevuses vajavad kindlustunnet, et need parameetrid, mis võiksid olla ja peaksid olema, on ka tegelikult olemas. Kindlasti saab siin teha teadust selle klassikalises mõttes: uurida midagi, mida keegi kunagi varem teinud pole.“

 

Labor koosneb kahest erikonstruktsiooniga ruumist,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt