fbpx

SMT-tootmisliiniga astus Incap sammu innovatsiooni suunas

Tükikesi Incapi SMT-liinil toodetud lahendusi leidub näiteks miljonites Skandinaavia kodudes kaugloetavate elektriarvestite “ajude” näol (Foto: Incap)

Mullu märtsis oli Saaremaal asuv Incapi elektroonikatööstus üks esimesi Eestis, kes astus sammu tööstusliku innovatsiooni suunas, tuues tehasesse rendi-põhimõttel finantseeritud uue kohandatava SMT-tootmisliini. Sellest, kas investeering on end tõestanud, räägivad tehase juht Otto Richard Pukk ja hooldusjuht Taavi Haandi.

SMT-tootmisliin ongi see liin tehases, mis valmistab toodete olulisimaid osasid ehk paigaldab trükkplaatidele elektroonika- komponente. „Piltlikult öeldes lähevad liini ühest otsast sisse tühjad rohelised trükkplaadid ja vajalikud elektroonikakomponendid ning teisest otsast tulevad välja vastavalt klientide projektidele monteeritud elektroonikaplaadid, mis ühe või teise seadme sisse lähevad,” selgitab ta 30 meetri pikkuse robotseade tööpõhimõtet.

Liini nimetus SMT pärineb ingliskeelsest terminist surface-mount technology ehk pindmontaaži tehnoloogia, mis kujutab endast tootmisprotsessi, mille käigus pisikesed detailid asetatakse automatiseeritud robotite abil trükkplaatidele ja mille tulemusel valmivad elektroonikaseadmete „ajud”.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt