fbpx

KOKO arhitektid seovad ajaloolise pärandi innovatsiooniga

Balti jaama turu peasissepääs (Foto: Meeli Küttim)

Aasta ehitusprojektiks 2017 valitud projekti „Balti Jaama Turg“ arhitektuurse lahenduse loonud KOKO arhitektid kombineerivad meelsasti vana ja uut, unustamata innovaatiliste lahenduste loomisel ajaloolist pärandit. Kirjutab Kadri Kütt.

KOKO Arhitektid OÜ tegevjuhi Reedik Poopuu kinnitusel oli projekt „Balti Jaama Turg“*, mille tellis Astri Kinnisvara OÜ ja ehitas Mapri Ehitus OÜ, väga meeldiv. Kui algselt oli tellija plaan ehitada turu funktsiooni täitma kaubanduskeskus, siis pärast asukoha hindamist tundus ostukeskuse idee raiskamisena. Astri mõtles õnneks ümber.

Poopuu sõnul olid KOKO-l nii turu funktsiooni kui arhitektuuri osas suhteliselt vabad käed. „Eestis ei ole eriti arhitekte, kes saaksid tegeleda sellise objektiga ja veel kõigile nähtavas asukohas. Enamasti projekteerivad arhitektid suletud hooneid – kortermaju ja büroohooneid, kuhu kõik vabalt liikuma ei pääse. Avalike hoonete puhul peab sissepääsuks maksma või on juurdepääsu piiratud mõnel muul moel. Turg on samuti avalik hoone,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt