fbpx

Kas jutud põlevkivienergeetika surmast on liialdatud?

Tööprotsess Eesti Energia Narva karjääris (Foto: Aldo Luud/Scanpix)

Rohelised ootavad põlevkivienergeetika kokkupakkimist juba 20 aastat, aga seda pole juhtunud. Miks? Poolrohelised on rääkinud aeglasest kokkutõmbamisest, sest rapsida ei maksa. Varud lubavad aga põlevkivi kaevandamist jätkata veel 100 aastat. Kirjutab Paavo Kangur.

Iru jäätmepõletuselektrijaamas on alustatud vanarehvide põletamist, kuid see ei lõpeta põlevkivienergeetikat. Absoluutsest tipust on põlevkivi tarbimine aga kukkunud ligi kaks korda – 15 miljoni tonnise aastatarbimise juurde.

„Alates põlevkivi kaevandamise algusaegadest kuni tänaseni, on põlevkivitööstuse näol tegemist olnud olulise panustajaga riigi majandusse. Aastakümnete jooksul on põlevkivitööstuses tööd saanud kümned tuhanded inimesed ning see on taganud Eestile elektrivarustuse,“ kinnitab Eesti Energia meediasuhete juht Kaarel Kuusk.

„Põlevkivitööstus on vaieldamatult ka täna Eesti üks olulisemaid tööstusharusid. See moodustab Eesti riigi SKP-st ligikaudu 4–5 protsenti ning annab otseselt ja kaudselt tööd üle 10 000 inimesele.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt