fbpx

Enesearengu mõtteviis on juured alla ajanud

Eneseareng pole enam võõras ja kedagi teist puudutav teema, ka juhtidele mitte. Kuidas avaliku teenistuse tippjuhte selles toetatakse, kirjutab Eva Pärtel, kes käis seda uurimas tippjuhtide kompetentsikeskuse juhi Eve Limbach-Pirni ja nõunik Terje Veide juures.

 Enesearendamine ei ole tänapäeval juhi areng koolituste kaudu, vaid pigem oskus kasvada töö ja igapäevaste väljakutsete najal, suunanäitajaks isiklikud unistused, ühiselt kokku lepitud eesmärgid ning ka tagasiside. Hea on tunda oma tugevaid ja nõrku külgi ning kaasata arenguhüppeks oma ala eksperte.

Riigikantselei juurde loodud tippjuhtide kompetentsikeskuse juht Eve Limbach-Pirn kirjeldab olukorda nii: „Nüüd ei ole enam võimalik hakkama saada nii, et lõpetad kooli, lähed tööle ja töötad järgmised 50 aastat midagi juurde õppimata kuni pensionini.“ Keskuse nõunik Terje Veide lisab, et tänapäevase enesearengu filosoofia kohaselt on iga inimene ise oma elu ekspert, kujundades aktiivselt oma karjääri ja elu.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt