fbpx

Eesistumisega kaasnes 1500 inimese koolitamine

Kristi Täht

Kristi Täht koordineeris alates 2014. aastast kuni eesistumise lõpuni kogu eesistumise Eesti-poolset personalipoliitikat. Eesistumisega oli kokku seotud ligi 1300 inimest, kellest ligi 300 palgati juurde just selleks puhuks. Umbes 250-le Euroopa Liidu nõukogu töörühmale oli vaja leida väga hea juht, kes teaks just konkreetset teemat ning oskaks läbirääkimised 28 liikmesriigiga tulemusteni viia. Keerukas etapp oli ka koolitamine – tuli süveneda Euroopa Liidu otsustusprotsessidesse, arendada läbirääkimisoskusi ning inglise keelt. Kristi Tähte intervjueeris Erik Samel.
Mis on peamised järeldused eesistumise ajast?

Ma arvan, et meil läks hästi. Tulemused olid head, saavutasime päris mitmes valdkonnas olulisi asju. Edukalt läks Euroopa Liidu poliitika edasiviimine, aga teiselt poolt suurenes Eesti riigi enda võimekus, juurutati uusi koostöömudeleid. Meie tippjuhtide kaasatus ja liidrirolli võtmine Euroopa Liidu poliitika ajamisel on sellised kaasnevad efektid, mis mõjutavad meid minu arvates pikemalt.

 

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt