fbpx

Kolm asja, mida tehisintellekt meditsiinis muudab. Pöördumatult

Kognitiivse tehisintellektiga superarvuti Watson (Foto: IBM)

Kauged tulevikustsenaariumid spekuleerivad selle üle, kas inimesest targemaks saav tehisintellekt hävitab meid, ignoreerib või hakkab meie sõbraks. See aga inimkonda praegu veel ei puuduta, kuna kontrollitav ja meie suunatav tehismõtlemine ikka pigem aitab inimesi ja eriti abiks on selle võimed moodsas meditsiinis, kirjutab Kaido Einama (am.ee).

Siin on kolm kõige olulisemat asja, mida tehisintellekt meditsiinis kohe praegu muutma hakkab. Esimesed tulemused on juba kirjas, aga need näitavad, et tulevikus võib infotehnoloogiast, tehislikest neurovõrkudest ja kunstlikust intelligentsist (AI) väga palju abi olla.

Vähiravi – igaühele oma

Selleks, et igaühe personaalset ravi määrata, on kohati vaja nii suurt analüüside ja andmete mahtu, mida ükski arst ei suuda enam töödelda. Immunoloogiline vähiravi on üks neist valdkondadest, kus erinevaid raviliike on tohutult ja peaaegu igale patsiendile tuleb määrata mingi väikese nüansiga personaalne ravi.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt