fbpx

INSTRUTEC 2017 vol 2: kuidas tööstust digitaliseerida

Vaade Instrutec 2017 messihallile (Foto: Kalev Lilleorg)

Eesti Masinatööstuse Liidu korraldatud messi INSTRUTEC 2017 raames toimunud seminaril räägiti tööstuse digitaliseerimisest ja vaadati lähemalt kolme pilootprojekti.* Märkmeid tegi Mari Kamps.

Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Tehnikakõrgkooli õppejõud Ingrid Joost arutles, kuidas tööstust digitaliseerida. „Digitaliseerimine on meie ettevõtetele möödapääsmatu,“ nentis ta. „Teame, et tööjõudu jääb järjest vähemaks. See, mida tahame teha, on saavutada ajaühikus suurem tootlikkus. Selleks ongi protsesside digitaliseerimine.“

Tegelikult räägime ka uute tarkade toodete tegemisest ja sellega kaasnevatest uutest ärimudelitest. „Kuidas jõuda ilusate numbriteni? Meil peavad olema uued targad tooted. See tähendab toodet, mis võib olla füüsiline, kuid läbi digitaliseerimise anname sellele tootele teenuse funktsiooni.“

Kui vaadata tervikprotsessi, mis oleks järgmine samm? „Toodame uut tarka toodet läbi erinevate digitaalsete lahenduste, kus protsessides kasutame hoopis teistsugust tööjõudu ja hoopis teistsuguste teadmistega inimesi kui tänase päeva protsessides.“

Tootmise digitaliseerimine on kõige suurem osa Tööstus 4.0 kontseptsioonist.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt