fbpx

Teadlased hoiatavad: ärge lubage autonoomseid relvi lahingusse!

Kes keda ründab? (Foto: Scanpix)

„Kaugelt juhitavad droonid ja isetulistavad automaadid või miks mitte ka miiniväljad on kõik seadeldised, mis võivad vaenlasele kahju tekitada, ilma et oma sõdurid oleks lahinguväljal. Kui aga lahinguväljal olevad masinad hakkavad ise langetama otsuseid inimeste elu ja surma üle, ilma tagalas asuvate sõdurite vastutuseta, on kuri karjas,“ hoiatab veebileht Autonomousweapons.org ja kogub allkirju, et sellised relvad rahvusvaheliselt keelata. Samamoodi, nagu on keelatud keemiarelvad või jalaväemiinid, vahendab Kaido Einama.

Tapjadroon on väga efektiivne massihävitusrelv, demonstreerib seesama veebileht oma näidisvideos, kus esineja seletab lahti, mismoodi kolmegrammise lõhkelaenguga, näotuvastuse ja iseseisva missiooni võimeline droon võib tappa ükskõik kelle ja ükskõik kus. Sama video lõpus hoiatab tehisintellekti uuriv teadlane, et see kõik on juba üsna varsti võimalik.

Kui aga selliseid droone puistatakse linna kohal alla sadu tuhandeid, on võimalik selektiivselt tappa kõik selle linna elanikud,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt