fbpx

Kas sa viskad ka igrekit? Y ja teised väekad poosid

Kas teadsid, et võid ainuüksi kehaasendi või poosiga muuta oma kehakeemiat, tõsta näiteks testosterooni taset ja vähendada stressihormooni kortisooli. See omakorda mõjutab nii sinu minapilti kui ka seda, kuidas sa teistele mõjud. Kõike seda, mis meid edukaks muudab! Professionaalselt väekatest poosidest räägib lähemalt Katri Delimoge.

„Ma esinen kohe järgmisena,“ ütles soliidses eas naine, kui avastasin ta nurga taga Y-poosist, käed ülal, silmad kinni sügavalt sisse-välja hingamas, „viin ennast juba õigele lainele.“ See tuli mulle tuttav ette – viskan ka ise aeg-ajalt igrekit, et oma keha, meel ja verbaalne sõnum teadlikult ja mõjusalt sünkroniseerida.

Teaduslikult figureerivad mitteverbaalse kommunikatsiooni kontekstis sageli kolm numbrit: 55%, 38% ja 7%. Esimene neist viitab kehakeele mõjususele, teine hääle tonaalsusele ja kõigest 7% verbaalsele sõnumile. Üllatav, kas pole? Nii et polegi ehk mõtet päevade kaupa oma sõnumit lihvida, vaid kui tahad sihtgrupini jõuda, tuleks ennast kehakeele võimalustega kurssi viia. See teema on juba mõnda aega avalikkuse tähelepanu pälvinud ja 2012.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt