fbpx

Töö mõtestatus ja tähendusrikkus kui tööõnne peamine valuuta

 

See, kui tähendusrikas töö on, määrab suuresti ära selle, kui õnnelikud, pühendunud ja tulemuslikud on meie töötajad. Kuidas töö tähendusrikkust suurendada, selgitab Veiko Valkiainen.

Tuntud legend räägib, et kui USA president John F. Kennedy külastas 1962. aastal NASA kosmosekeskust ja märkas seal koristajat, siis küsis ta: „Tere, mina olen Jack Kennedy. Millega teie tegelete?” – „Noh, Härra President,” vastas koristaja, „mina aitan meil Kuu peale jõuda.”

 

Minu tööl on mõju teiste inimeste elule

Töö tähenduse ekspert, Yale’i ülikooli professor Amy Wrzesniewski on oma uuringutega näidanud, et inimesed, kes näevad oma töö tähendusrikkust ja teevad seega tööd mõtestatult, on palju õnnelikumad kui nende kolleegid, kes asjasse nii ei suhtu. Tähendusrikkust ja mõtestatust saab töö puhul kõige tugevamini prognoosida just selle järgi, kas töötaja usub, et tema töö mõjutab positiivselt teisi inimesi ja maailma.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt