fbpx

Väikesatelliit TTÜ100: läbi testide tähtede poole

Satelliidi täielik arvutimudel (Foto: TTÜ)

Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse Mektory seinte vahel valmib peagi Eesti oma nanosatelliit, mis kõigi eelduste kohaselt järgmisel sügisel TTÜ 100. sünnipäevaks orbiidile lennutatakse. Sellest, kuhu kolme aastaga jõutud on, mis edasi saab ja milleks see kõik vajalik on, rääkis TTÜ Mektory Satelliidiprogrammi juht Rauno Gordon Inseneeria kaasautorile Kerttu Kongasele.

Suursugusele projektile on käe külge ja õla alla pannud ligi sada inimest, sealhulgas erinevad ettevõtted ja ideedest ning energiast pakatav häkatoni-rahvas. „Enamjaolt siiski tudengid ning akadeemiline personal ülikoolist. Mõni üliõpilane on olnud projekti juures vaid ühe semestri, mõni aasta või kauemgi,“ räägib Rauno Gordon. „Mastaapses projektis osalemisega on saadud heldelt kogemusi ning kõigi osaliste jaoks on rahvusvahelise kosmoseareeni uksed nüüd igal juhul paokil.“

Katsed viivad sihile

Inseneeria lugejad said TTÜ100 projektist maigu suhu juba eelmise aasta oktoobris,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt