fbpx

Laste ja noorte hea haridus on investeering Eesti jätkusuutlikkusse

Rahvusvahelisel kutsemeistrivõistlusel oli ligi 50 erinevat võistlusala (Foto: autor)

„Tänaste noorte üks suuremaid väljakutseid on õige elukutse valik – investeering tulevikku! Mitte kunagi varem pole noortel olnud nii palju valikuid, samas oleme otsustamise neile raskeks teinud: täiskasvanutena arvame teadvat, mida tulevik toob. Kas oskame täna hinnata palju räägitud Tööstuse 4.0 olemust ja mõju töötajaskonnale?“ küsib Eesti Inseneride Liidu juhatuse liige, trükitööstuse tehnoloogia insener Enn Kerner.

Äsja lõppenud WorldSkills* oli tõestuseks, et õige ameti valik on tublile ametimehele investeering tulevikku, nagu on seda näiteks investeering väärtpaberitesse, aktsiatesse, kinnisvarasse, kuid selle erinevusega, et see investeering on 100-protsendiliselt tema enda kontrolli all.

Väga suur osa tööstuses ja ettevõtluses olevatest ametitest on sellised, kus tulevad mängu noore isikuomadused ja loomingulisus.

Eesti tänavusel WorldSkillsil esindatud viiest erialast neli oli seotud käeliste oskustega. Lisaks veel mehhatroonika meeskond, millest 50 protsenti on IT ja programmeerimine ning ülejäänud 50 protsenti tootmisprotsessi koostamine.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt