fbpx

Inseneeria karjääripäev: inseneriamet toob leiva lauale

Osa Pärnu Kuninga Tänava Põhikooli Goldbergi masinast (Foto: Mari Kamps)

Inseneri elukutse on väga äge ja toob leiva alati lauale ning tegija saab tööd sõltumata sellest, kas majandus on madalseisus või tõusuteel. Need on mõned mõtted, mis kerkisid esile Tallinna Tehnikakõrgkoolis (TTK) „Inseneeria karjääripäeval“ toimunud vestlusringis „Kuidas koostöös inseneri elukutset populariseerida“. Märkmeid tegi Mari Kamps.     

Nõudluse ja pakkumise suhe tööturul

„Mina analüüsisin eelmisel aastal lähemalt masina- ja metallitööstust ning selles valdkonnas on puudu kõrgharidusega inseneriväljaõppega tööjõust,“ kinnitas kutsekoja OSKA analüütik Anneli Leemet. „Minu kolleegid, kes on uurinud teisi tööstusvaldkondi, on jõudnud suhteliselt sarnastele järeldustele – ka teistes valdkondades on insenerieriala lõpetanutest praegu puudus.“

Aasta ehitaja 2016, OMA Ehitaja AS ehitusdirektori Tarmo Pohlaku sõnul on tegelikult puudu nii noortest kui vanematest ja seda kogu paleti osas ehk alates objektiinsenerist lõpetades projektijuhiga,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt