fbpx

Goliath – CNC pink, mis võiks olla iga inseneri kodus

Kihilisest vineerist saab valmistada prototüüpe (Foto: Goliath)

„Seadmed, mis alguses kuulusid sõjaväe ja veidi hiljem suurte tööstusettevõtete arsenali, muutuvad tehnika arenedes aina väiksemaks ja odavamaks ning ongi lõpuks meie elutoas. Nii juhtus WiFi võrgu ehk traadita Internetiga, nii on praegu juhtumas 3D-printeritega, mis maksavad juba mõnisada eurot. Kui kõik läheb hästi, saame endale koju muretseda ka lihtsa ja kompaktse CNC pingi,“ ennustab tehnoloogiaajakirjanik Kaido Einama (am.ee).

Kodune CNC pink, mis võiks olla iga inseneri või käsitööhuvilise kodus, ei nõua uue majaosa ehitamist ega isegi garaaži tühjendamist. Ühisrahastuse platvormil Kickstarter otsitakse rahalist toetust ideele, mis toob tööstusseadme kasvõi igaühe kööginurka nagu programmjuhtimisega õmblusmasina.

Goliath on kolmerattaline materjali pinnal liikuv seade, mis oskab oma asukoha ülitäpselt määrata ning kolmas mõõde – kõrgus kalibreeritakse samuti ülitäpselt ära. Seade võib vastavate otsikutega töödelda metalli, puitu või plastmassi ning kui vastav lisaseade külge panna,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Jäta kommentaar

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt